1 Haziran 2016 Çarşamba

Kuzey Ege'nin İncisi ''Dikili'' Neden Gelişmiyor ? #uyandikili

Bu gün blogum da aslında kategorilerimle hiç alakası olmayan bir konuyu paylaşacağım sizlerle.
Üzülerek hem de.. Neden mi ? Dikili'ye Aşk ile bağlı, Dikili'den başka bir yerde yaşayamayan biri olarak..
Biraz sitem biraz kırgınlık içerikli, uzun uzun dertleşeceğim ve biraz da beni tanıyacağınız bir yayın olacak..
DİKİLİ
U-12 Dikili Belediye Spor

 KISACA HAKKIMDA ;

8 Mart 1983 yılında Kütahya'da doğmuşum. Annem ev hanımı, babam ise Usta Aşçı. Ben evin ilk çocuğu, benden 1 yıl sonra dünyaya gelen erkek kardeşim ile çekirdek ailemiz tamamlanmış :) Ben 3 yaşıma geldiğimde ise annemin ve babamın aldıkları karar üzerine hiç bilmedikleri ama babamın Manisa'da askerlik yaptığı dönemlerde gelip görüp beğendiği İzmir Dikili'ye taşınmışız. Evet biz aslen İzmir'li değiliz.. ama bizi Dikili'li yapan hikayemiz böyle başlıyor :) Rahmetli babamın hayattayken ısrarla her zaman söylediği bir söz vardı.. ''Öldüğümde beni Dikili'ye gömün''
Mekanı cennet olsun, dediği gibi oldu herşey :( Bende ki bu Dikili sevdası da belki babadan kalmadır kim bilir?

OLİMPİK ANNE ;

 12 Yaşında büyük oğlum, adı Onur.. ilk göz ağrımdır benim :)
Yaşadığımız bazı özel sorunlardan ister istemez nasibini almış bu nedenle de biraz duygusal bir çocuktur.. Geçtiğimiz şubat ayı içerisinde - Anne ben Dikili Belediye Spor'a kayıt olmak istiyorum. Demiş, 
Bende onun gelişimi ve psikolojisi açısından iyi gelir düşüncesiyle bu isteğini gerçekleştirmiştim. U-12 Dikili Belediye Spor Futbolcuları arasında yerini aldı oğlum. Bahsettiğim gibi duygusal ve bir o kadar da ayran gönüllü olmasından dolayı da pek üzerine düşmemiştim açıkçası :) Belki gelip geçici bir hevestir diye düşünmüştüm...
Ta ki... şurada paylaştığım fotoğrafı görene kadar :( Oğlumun gözlerindeki o ifadeyi o mutluluğu gördüğüm an ki duygularımın tarifi imkansız.. Lakin fotoğrafta paylaştığım yazımı okursanız belki anlayabilirsiniz :) İşte o günden sonra ben artık olmam gereken ''Olimpik Anne'' olma yolunda ilk adımımı attım. Belki anlamını bilmeyenler vardır şuradan ve şuradan detaylıca Olimpik Anne ne demek öğrenebilirsiniz. Çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmek ve onları o konularda teşvik etmek biz ebeveynlerin görevi.. Nihayetinde İyi İnsanları da Kötü İnsanları da yetiştiren biz anne babalar 
değil miyiz ? Mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirmek için neler yapılmalı şu yazıya bir göz atmanızı tavsiye ederim ;)

Kuzey Ege'nin İncisi ''Dikili'' Neden Gelişmiyor ?

28 Mayıs Cumartesi günü U-12 Dikili Belediye Spor'un, Aliağa Aslan gücü Spor ile maçı vardı. Taraftarlar için 25 kişilik ücretsiz servis ayarlanmış, bilirsiniz futbolcular için taraftar desteği çok önemli.. Beklentiler yüksekti, lakin gel gelelim ben de dahil 3 oyuncu annesi, bir arkadaşımız ve benim annem dışında gelen olmadı :( Bunun ne kadar üzücü bir durum olduğunu tahmin edebilirsiniz. Belediye'miz de böyle olacağını tahmin etmiş olmalı ki 1 servis göndermiş!
Ortada 1 servis ve bu kadar az taraftar olunca bizleri de çocukların olduğu servise aldılar. Servisin en arka koltuğuna menemen testileri gibi dizildik (sıkıştık) artık hangi kelime uygun olur bilemiyorum ama her neyse, çocuklarımız için gerekirse ayakta bile gideriz dedik ama o nasıl bir servistir yahu! Arka koltuk sünger lakin resmen gıcırdıyor, yanımızda yağ olsa hayrına biz yağlayacaktık!  Hani o an yaşadığım o şaşkınlıktan aklıma gelmedi keşke video'ya kaydetseydim. Koltuklara, koltuk demeye bin şahit ister o derece rahatsız edici. Hiç abartmıyorum, ben o günden bu yana sırt ve omuz ağrısı çekiyorum. Çocukların oturdukları koltuklar plastik gibi malzemeden ne bir kumaş kaplı ne sünger :(
Lütfen şurada paylaştığım videoyu izleyin ve koltuk diye tabir ettiğim şeylere bir bakın! Bu çocuklar Dikili'mizi temsil eden, geleceği parlak ve başarılı çocuklar.. Belki de her şey bir yana, ilçemiz için gelecek vaat edecek çocuklar olacaklar, kim bilebilir ki ?

Sayın Dikili Belediyesi; Onları rahat ettirmek bu kadar mı zor ? 

Kış boyunca yaşanan mülteci sorunlarından sonra ilçemizin adı ölüm denizi olarak anılmıştı. Çok üzücü olaylar yaşadık o insanların yaşam savaşları... umutları.. o körpecik çocuklar ve ölümler. Sahil boylarına gidemez olmuştuk. Gittiğimizde ise gördüğümüz manzaralar ölümden beterdi ! Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Ölenlere rahmet dilemekten başka bir şey gelmedi elimizden..
Lakin bir gerçek var ! Göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek !
Burası turizm bölgesi, ama ne yazık ki zengin bölgesi değil :) Demem o ki ; ilçemize çok yakın olan ''Ayvalık'' ile bile kıyaslanamaz.. Aslında durum o kadar içler acısı :(
Yani gelen yazlıkçılar bile genel anlamda orta yaş veya yaşlı kesim ve emekli insanlar.. Aslında Dikili'yi kalkındıracak projeler olmadığından da kaynaklanıyor bunlar ama, bunlar derin ve tartışılacak ayrı bir konu :) Yine de esnaflar yazın gelmesini dört gözle bekliyor.. Ne de olsa herkes ekmeğinin derdinde ama geniş açılı düşünen yok maalesef :(
İlçemizin adı son 1 yıldır öyle bir anıldı ki, sürekli haberlerde bile konu oldu. Bu tarz yaşanan kötü olaylar turizm yerlerini yazlıkçılar ve turistler açısından kötü anlamda etkiler.

İlçemiz adına ortaya çok güzel bir fırsat çıkmış, bu çocuklar Dikili'mize şampiyonluk getiriyorlar. Çocuklar diyorum, çocuklar! Bunu görebilen sadece ben miyim ? bilemiyorum..
Onları takdir ve tebrik etmek bu kadar mı zor ?

Örnek olarak ve kısaca özet geçerek;
Mart ve Nisan aylarında.. '' Dikili'ye 20 bin kişilik Mülteci Kampı kurulacak! '' iddiaları ile çalkalanan Dikili halkı bu olay karşısında birlik olup protesto yapmış meydan dolup taşmıştı. Buradaki amaç Dikili'nin alt yapısı müsait olmadığı için, Mülteci kampı yapılması istenmemesiydi.
MÜLTECİ DİKİLİ

Çok güzel bir tablo değilmi ? Olay değil güzel diye bahsettiğim, birlik ve beraberlik olunması, tek yürek olup haksızlığa karşı durmak, güzel olan yanı bu :) İşte her daim olması gereken bu.. İyi günde ve kötü günde birlik beraberlik olduğu sürece orada düzen her daim vardır.

Tekrar 28 Mayıs maç gününe dönelim;

Maç Sonucu :
Dikili Belediye Spor: 3 - Aliağa Aslan gücü: 0

Bir sorun daha.. Aliağa Toki Sahasının halini görmeliydiniz, zemin mıcır parçacıkları doluydu, sakatlık riski var, o sahaya hiç mi bakım yapılmıyor anlamıyorum.. Yinede tüm olumsuzluklara rağmen  Cesur yürekliler'im  maçı kazandılar :)
Facebook hesabımda şurada o güne ait çektiğim resimleri paylaştım. Oradan inceleyebilirsiniz. Mutlulukla, zaferle döndük Dikili'ye.. Dönüş yolunda çocuklarımızın heyecanı bitmiş değildi. Dikili'ye vardığımızda meydanda kutlama yapılacaktı. Hepimizin düşüncesi bu yönde idi.
Günlerce sosyal paylaşım platformlarında maç ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Maç sonrası da yine aynı şekilde kazanıldığına dair paylaşımlar yapıldı...

Dikili meydana geldiğimizde ise çocuklar sevinçlerini zaferlerini Dikili halkı ile paylaşmak için başladılar sloganlara ne diyorlardı biliyor musunuz ? 
- Dikili seninle ölmeye geldik..

Lakin ortada kimse yok! 
Fotoğraf ve video çekimlerimde arkama dönüp halkın çocuklarımızı desteklediğini görmeyi ve o anları da çekimlerime eklemeyi ne çok isterdim.. İsterdik.

Eksikler sadece Belediye ile de bitmiyor ! Halk olarak da birlik yok !
Birlik ve beraberlik için illa ki başımıza bir musibet mi gelmesi gerekiyor ? 
Anlamıyorum.. Anlayamıyorum.. İçlerinde benim çocuğum da olduğu için değil bu kaygım ! Hepsi bizim çocuklarımız!
Çok mu ince düşünüyorum ? Olaya duygusal mı yaklaşıyorum ?
....Derken Facebook'ta bazı yorumlara rastlıyorum. Sonra diyorum ki; ortada yanlış giden bir şeyler var.. 
Kişiler ile birebir görüşmem olmadığı için, isimsiz olarak paylaşıyorum bu yorumları.. Hepsinin yüreğine sağlık.

- 2010 yılında Dikili Lodos Spor Yıldız Kızlar Voleybol Takımı İzmir adına 3 Türkiye Finallerine katılma hakkı kazanan16 takımdan birisiydi. Başkan Ozan Özçelenk Dikili Çocuklarını Bartın'a götürmek için araç bulamamıştı. Yine o zamanda şimdiki gibi bir avuç insan destek olmuştu. Vakıf Bank Güneş Sigorta gibi bir takımı 3-0 yenince olay olmuştu. Sonuç ise bildiğiniz ve bahsettiğiniz gibi. Sen ben bizim oğlan.. Üzüntü verici bir durum.

 - Semtinin takımına sahip çık diye boşuna demiyoruz herkesin çene de

 - Bundan 2 sene önce çocuklar sokakta oynarken şimdi her yaş grubundan çocuklar bölgesel liglerde şampiyonluk kovalıyor, madalya hakkı kazanıyor. Takım olmayı,Ahlaklı olmayı ve en önemlisi Başarılı sporcu olmayı öğreniyorlar. Şimdi onları gören çocuklar özenerek bakıyor ve hevesleniyorlar. Bizler elimizden geleni yapmak zorundayız, geleceğimiz için,Şehrimiz için...

- Dikili spor da görev yapanlara çok minnattar olmamız gerekirken bakıyorumda geçmişi ne çabuk unutanlara sitemim....herşeye kafaya oynayan şampiyonluklar gören bir takımımız olmuş alt yapıyı 10 numara yapan bir çalışma görüyorum ama ne yazık ki dikili halkı hep seyrediyor ne bir gururlanma ne bir sevinç.Nereye gidiyoruz bilmiyorum ben ama şahsım adıma başta Ahmet Öcal tüm antrenörlerimize malzemeci Enes Öztürk'ten tut tüm emeği gecen herkese dikili aşığı olarak çok teşekkür ederimmm.

Aslında benim 2 gündür yazmaya çalıştıklarımı özetleyen cümleler bunlar :)
Son yorum da gördüğünüz üzre yönetimden bahsedilmiş, ben de artık tam bu konuya değinecektim :)

 Antrenörümüz Sevgili Erden Yengeç hocamız, çocuklarımızın başarısının ana kaynağı, emeği büyük İnsan..
Çocuklarımıza sadece antrenör değil aynı zaman da bir dost, bir arkadaş, bir baba.. 
Çocukların da söylediği gibi; Helal olsun sana Erden Hoca..

Yönetim; Ahmet Öcal, Aytekin Arslan, Doğan Akbulut, Sebahattin Kendir
Ben daha iyisini yazamazdım o nedenle onları en iyi özetleyen cümleler ise şunlar;

- Ben bireysel olarak sizinleyim yetmez belki ama çocuklarımızı spora yönelten bide üstüne şampiyon yapan yönetimi ayakta alkışlıyorum helal olsun size bunu herkes anlamaz sağolun varolun.

Malzeme Görevlileri : Mehmet Ali Mutlu ve Enes Öztürk sadece malzemeci değiller aynı zaman da çocuklarımızın çok sevdiği 2 abileri.. Sizlere de ayrı ayrı teşekkür ederim.

Okan, Necati, Muhammet, Mert, Arda, Melih, Ramazan, Kazım, Eren, Onur, Birhat, Hasan, Yiğit, Gökay hepsi benim çocuklarım, bizim çocuklarımız :) Hedeflediğiniz yolda yılmadan, aynı güç ve arzu ile ilerlemenizi dilerim çocuklar.. Sadece kalbim değil, ben de sizinleyim. Elimden geldiğince de sonuna kadar sizleri destekleyeceğim.

Dikili ile ilgili blog arşivimde yer alan 2 yayınım bulunmakta, keşke bu yayınımda da sizlere keyifle bahsedebileceğim şeyler olsaydı. Lakin durum bundan ibaret. 

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için alt yapılara önem verilmesi ve her türlü desteğin sağlanması gerekir ki; Ülkemizin aynası olan Milli Takım'larda oynayabilecek sporcular yetiştirilebilsin.

Dikili Belediyesi ve Halkına sesleniyorum! Daha güzel, daha mutlu, daha adil, sevgi dolu bir dünya için.
Değerlerimize sahip çıkalım! İlçemize sahip çıkalım!

İzmir veya Dikili'li olup olmamanız farketmez, çocuklarımıza destek olmak için sizlerden tek ricam, bu yayınımı sosyal paylaşım platformlarında (özellikle facebook ve twitter) lütfen paylaşınız. Desteklerinizi esirgemeyiniz.

Her şey çocuklarımız için.. Onların geleceği için.. Daha adil bir dünya için..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

56 yorum:

  1. Açelya'cım her cümleni hak vererek okudum canım bu genel olarak bu İzmirin ve ilçelerinin pek çoğunda var ilgisizlik. Egeliler sosyal medya aracılığı ile gösterdikleri sevgi ilgi ve alakayı gerçek yaşama da taşıyabilseler iş rayına girecek.yönetimler ve halk arasında ki bu uzaklığın sebebini de hiç anlamış değilim:(
    Yazını paylaşacağım okunmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice hanım, hatta hocam, öğretmenim demeliyim :) bende yorumunuza kesinlikle katılıyorum. çok teşekkür ederim. ve diyorum ki bazen bazı şeylere pasif kalınmamalı.. Daha ne söylesem ki, aslında destan yazacak kadar doluydum emin olun. Lakin ancak bu kadarını yazdım ''şimdilik''.
      Destekleriniz, paylaşımlarınız çok önemli.. ALLAH razı olsun.

      Sil
  2. Açelya'cım, çocukları can-ı gönülden tebrik ediyorum... Gerçekten biz halk olarak totomuzu yerinden kaldırmaya üşenen bir milletiz. Amaan çocuk deyip geçmişlerdir muhtemelen. Bu bakış açısı ne zaman değişir bilmiyorum; ama yazdıklarında çok haklısın. Umarım sizin ilçeniz de bunun fakında kısa zamanda varır. Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Başak'cım çocuk deyip geçiştirme konusunda sana katılıyorum. Yalnış olanda bu ya zaten. Zaman ayırıp okuyarak ve yorum yazarak destek olduğun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. dikiliye hiç gitmedim ama çok duyduğum bir yer. dikilili çok tanıdığım var. durumun bu olduğunu bilmiyordum, medyadan böyle görünmüyor hayat oralarda.. çok haklı ve güzel bir yazı olmuş, paylaşıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Duygun hanım. Malesef bazen bazı şeylerin üstü örtülebiliyor. Ammaaan ne olacak denebiliyor. İnsanlık ve insanca yaşam bu olmama sa gerek.

      Sil
  4. bizim de yazlık Dikili kabakum da ama tabi hiç bu konuları bilmem be yazın gidip geliyorum sadece..

    YanıtlaSil
  5. Bugün gördüm yayınını fakat ancak bu saatte yorum yapabiliyorum Açelya.İnan üzüldüm yavrum, bir sorumsuzluktur ilgisizliktir gidiyor.Değerlerimiz sanki birer birer elden gidiyor.Yavrunun ve diğer çocukların heyecanlarına ortak olmayan halkı da kınadım.Onlara büyük heyecanlar lazım.Ama bir kaza, ya da Allah korusun arbede olsa hemen bütün kayıt cihazları çalışır.Çocuklarımız bizim her şeyimiz.Onlara belediyenin belli birimi gereken kutlamayı organize etmeliydi.Yazık diyorum.Anneler olarak belediye başkanına bir dilekçe, ya da toplanıp gitseniz.Dürtmeden işini yapan kalmadı.Sistem felç olmuş gibi.Halkın işi zorlaştı.Allah yardımcın olsun yavrum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam öncelikle ellerinden ve yanaklarından öperim. Yorumun, paylaşımların ve desteğin için çok teşekkür ederim. ALLAH razı olsun.
      Ahh Ece ablacım ah.. herkes biraz duyarlı olsa, neler değişir güzelim MEMLEKETİMİZ DE.. TOPRAKLARIMIZ DA..TÜRKİYE'DE....
      ALLAH hepimizin yardımcısı olsun ablam.
      Lakin... Bazı şeylerin değişebilmesi için biraz daha cesaret ve yürek gerek.

      Sil
  6. O kadar yürekten ve biraz da buruk bir yazı olmuş. Kendini o kadar güzel anlatmışsın ki, o yavrularının da yolu açık olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nilgün hanım.
      Öğretmenlerimiz olarak sizlerden bu sözleri duymak beni nasıl mutlu ediyor kelimeler ile bunu ifade edebilmem mümkün değil..
      Çocuklarımız ve kendi adıma çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Really interesting post...thx for sharing! xx

    YanıtlaSil
  8. Canım benim derdini, anlatmak istediklerini,hedefini öyle güzel yazdın ki satırlara eminim tamda istediğin gibi gelişecek herşey. Bu hassasiyetin için seni kutluyorum,daim ve bol destekçin olsun bu yolda canım benim <3 <3

    YanıtlaSil
  9. Dikili'nin güzel denizinde çok yüzmüşümdür. Yakın tanıdıklarımız vardı. Havasını, denizini çok beğenmiştim bundan 8-9 sene önceki Zaman'lar bahsettiğim . Maç desteğine gelince hiç değilse çocukların yakınları en başta olmalıydı diyorum ve herşey bir yana yetkilile lojistik konuları servisi, sahayı iyileştirmeli . Spor önemli konu çok ama nedense hafife alınmış . Umarım herşey gönlünüze göre olur .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Dilek hanım, Dikili'mizin gerçekten havası ve denizi çok güzel. Ama buna rağmen hala Dikili neresi bilmeyen çok insan var. Bu da tanıtımların yetersiz, yalnış veya hiç olmamasından kaynaklanıyor. ve en önemlisi de bir yeri güzel yapan aslında oranın yerli halkıdır, insanlarıdır..
      Ailelerin desteğine gelincede kesinlikle haklısınız.
      Çocuklarımızı ücretsiz olarak spor'a teşvik eden ve başarılı olmaları için, ellerinden gelen tüm desteği sağlayan yönetimi takdir edip, onlara destek olunması gerekiyor. Benim yaptığım da bu, keşke herkes yalnışının farkında olup gerçekleri görebilse....
      Yayınıma yorumunuzla katkınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  10. İstanbuldayım ama oraya gelip kutlama yapasım geldi bi anda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz gelin tabi ya :) harika olur :)

      Sil
  11. dikiliyi çok merak ettim onurumuza basarılar diliyorum

    YanıtlaSil
  12. harika anlatılmış duygularnı o kadar güzel kaleme almışsın ki tebrik ederim . Onurumuda yürekten tebrik ederim.
    yeliz can

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onur ve tüm çocuklarımız adına çok teşekkür ederim :)

      Sil
  13. Dikili hep üvey evlat gibi çok haklısın. İzmir'de ulaşımı zor başta. Sadece tek bir yol var ve benim için dikiliye gitmek bir işkence :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Siri Yaşam, ''üvey evlat'' oldukça yerinde bir benzetme olmuş. Herkes bu durumdan şikayetçi lakin kimsenin çaba gösterdiği de yok.
      Teşekkür ederim yorumunuz için. Sevgiler.

      Sil
  14. Super informative post an amazing blog :D

    I'm new follower. Can you follow me back?

    NEW OUTFIT POST ₪ Sporty Stripes
    Pieces Of Me, Blog@mgouveiaa, Instagram Facebook Official Page

    YanıtlaSil
  15. Dikili'yi arkadaşlarımız sayesinde keşfetmiş ve 'hadi gidelim' deyip plansız bir şekilde gitmiştik. Bayılmıştım! Çok güzel ve sakin bir yer. Çok anımız birikti kısacık günlerde...
    Oralı olduğunu duymak gülümsetti :)
    Allah rahmet eylesin babamız için...

    Duyarsızlık konusunda haklısın, şu ara her yerde aynı sorun var sanırım, insanlık değişiyor. Umarım en azından minik kalplerin umutları sönmez...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorum ve iyi dileklerin icin çok teşekkür ederim Dağınık Anne :)
      İşte bunlar birlik ve beraberliğin sağlanamamasından kaynaklanıyor. Her şey bizlerin elinde ama bazıları görmek istemiyor bazılarının da işine geliyor....

      Sil
  16. Bende seninle bilgilendim Açelya'cım gerçekten hiç yansıtılmıyor bu konular. Akşama kadar haberlerle iç içeyim ama senin söylediklerinle bilgilendim bende. Her şey gönlünüzce olsun canım❤💗

    YanıtlaSil
  17. Ohn darling, thanks a lot <3

    NEW DIY POST | Wire Script Sculpture.
    InstagramFacebook Oficial PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    YanıtlaSil
  18. Mültecilerle ilgili haberleri izliyoruz. Orada yaşayanların, sizlerin nasıl etkilendigini düşünmemiştim hiç. Mülteci kampları artık hayatımızın bir parçası olacak demek ki!!! Farkındalık yaratmak açısından paylaşımınızı destekleyeceğim. Sporcu gençlerimize çocuklarımıza da başarıları daim olsun diyorum. Bizim burada (İstanbul), şimdi katılmıyorum ama belediyenin engelli basketbol maçları olurdu araba kalkardı biner gider takımımızı desteklerdik. Belediye telefonla mesaj atardı saat yer bilgisi verirdi. İşlerin arka planında da organize olmak gerekiyor. Başarının tam olması için her koldan çalışmak lazım. Videoyu izledim. Çocukların coşkusu izlenmeye değerdi. Sevgiler diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim Zülal Hanım.

      Sil
  19. Dikili için birşey diyemeyeceğim ülkemizin hali ortada artık bunları konuşmakta dilimizde tüy bitti her şehirde özelliği açısından bile ilgilenilmesi gerekende birçok il var ama kısa vadede kar peşinde koşuyor maalesef herkes uzun vadede kaybediyorlar tabi..
    Çocukları tebrik ediyorum gerçekten ama halktan önce ben bizzat anne ve babalarına kızıyorum onların varlığı zaten hepsine ayrı ayrı destek verir ve güçlenirler. Hadi çalışanlar vs diyorumda 3 kişi midir yani o anda müsait olan diye hayıflanıyorum da :(
    Birlik beraberlik duygularımızı inşallah tekrar kazanırız ne diyeyim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen söylediğiniz gibi birileri işlerini eksik yapıyor. Geri kalanı ise sadece bundan hayıflanıyor...
      Anne baba olayına gelince, düşünsenize 10-15 çocuk ve gelen,destekleyen anne sayısı 3.. Bu ise beni üzen ayrı bir konu....
      Yazımı kısaca özetleyen yorumunuz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  20. Sporcu kuzucukların başarıları daim olsun. Onları mutlu görmek ne güzel.
    Umarım sesinizi duyan olur ve Dikili de gelişmek için güzel adımlar atar. Mültecilerin yaşadıkları ise gerçekten içler acısı :( Allah yardımcıları olsun inşallah. Onlar için de bir paylaşımda bulunmanız ise gerçekten çok ince bir davranış. Teşekkürler. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben demek yerine biz diyebilsek bu Ülkede neler neler değişir sevgili @neşeli süs evim, benim ele aldığım konu ise aslında en basiti :)
      Bir şey daha var; benim konumu direk başlığa yoğunlaşıp, yazımı hiç okumadan.. direk bana mesaj gönderen cahil zihniyetler var.
      Şöyle ;
      ( Dikili gelişmesin.. niye gelişsin ki.. gelişirse her şey daha pahalı olur.. yaşam şartları zorlaşır.. vs...vs.. )
      Bu mesajlara ise hiç cevap vermiyorum inanın, çünkü boşa zaman kaybı benim için :))
      Sanıyorum ki ciddi anlamda 7'den70'e eğitime de ihtiyaç var Ülkemizde :))

      Son olarak okuduğunuz, destek olduğunuz ve böyle güzel bir yorumda bulunduğunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  21. Çocukları tebrik ederim gurur duyulacak bir başarıya imza atmışlar:)
    İnşallah en kısa zamanda sesiniz duyulurda Dikili gelişmeye başlar
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle canım, tek temennimiz bu :) Teşekkür ederim.

      Sil
  22. Duyarsız olmak ne kötü, emeği, başarıyi takdir etmeyi, destek vermeyi, güzeli görmeyi bir türlü başaramıyoruz!,,
    Dikili yi bahsettiğin mülteci olaylarından biliyorum... 😐
    Siteminim anlıyorum ki çok haklısın ve annesin, inş adrese ulaşmıştır bu yayın 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef öyle canım.. Bu çocukların başarısı burada yaşanan kötü olayların üzerini bir nebze de olsa örtüp umut ve mutluluk verir. Çünkü buna gerçekten ihtiyaç var..
      Yorum için teşekkür ederim sevgili Kore Fenomeni.

      Sil
  23. Açelyam yazını biraz geç okudum :( öncelikle baban için Allah rahmet eylesin. Sen çok güzel noktalara deginmissin. Sonuçta çocuklar bizim geleceğimiz onlar için daha düşünceli hareket edilmeli aynı şekilde keşke diğer çocukların aileleride olsaydı dedim, Tebrikler kazanmışlar :) dikikiye hiç gitmedim, izmire hiç yolum düşmedi ama merak ediyorum ♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorgulanacak ne çok şey var aslında, ve bazı şeyleri görebilmek için ise çok zeki olmaya da gerek yok. Çocuklar ve Gelecek.. Olay bundan ibaret.
      Teşekkür ederim Gözde'cim. Ayrıca yolun bu taraflara düşerse kesinlikle beklerim :)

      Sil
  24. Acelyacim yeni güzel yazılarını bekliyorum tatlim

    YanıtlaSil
  25. Aaa Dikilili bir hemşerimi buldum :)Ben de aslen Dikili doğumluyum :) Her yaz oradayız.Dikili hakkında yazdıklarnızda çok haklısınız.Ben de benzer soruları hep kendi kendime sormuşumdur.Dikili yerli halkını gözlemlediğimde onlarında Dikili 'yi güzelleştirmek adına bir şey yapmadığını görüyorum.Geneli yiyim,içeyim,gezeyim.Bir alaçatıya bakıyorum mesala herkes evlerini küçük bütçelerle o kadar güzelleştirmiş ki insanlar sırf bu evlerin şirin yapılarını görmek için bile alaçatıya gidiyor.Dikiliye baktığımız da çocukluğumdan beri hiç bir değişim,gelişim yok malesef :( Esnafı da, belediyesi de,halkı da birşeyler için çaba sarfetmiyor malesef :( Sadece ver bahçeli evi müteahhite dolsun apartman!
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikili'li olduğunuzu bende bilmiyordum. Hemşerim çok sevindim, çok memnun oldum :)
      Kısaca anlatmışsınız aslında Dikili'yi ve çok doğru yerlere değinmişsiniz. Bahsettiğiniz gibi biraz çaba sarfedilse, Alaçatı'dan bile daha çok tutulan bir yer olur aslında burası ama kimsede bir gayret yok malesef :(
      Benim en çok garipsediğim durum ise, herkesin diline (HAYIRLISI) kelimesini dolaması ve (MUCİZE) beklemesi.. :))

      Sil
  26. ayrıntılı ve tam tespit bir yazı olmuş.Kalemine sağlık.Keşke denilecek o kadar şey var ki

    YanıtlaSil
  27. Harika bir yazı olmuş dikiliye hiç gitmedim ama sorunlarından haberdar olmak ilgimi çekti teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  28. Acelya hn merhaba. Bizde bu yaz candarliya yerlesecegiz 14 yasinda oglum liseye muhtemelen dikilide devam edecek. Dikili hakkinda bilgi ararken blogunuzdaki bu yaziya denk geldim. Orasi daha kucuk ve sakin oldugu icin bu tarz mutluluklarin daha yogun yasanacagini dusunurken hayal kirikligina ugradim. Herseye ragmen siz mutlugunuzu yaydikca emin olun desteginiz artacaktir her seye ragmen mutlu olmak enerjiyi yuksek tutmak cocuklari cani gonulden tebrik ederim grsmk uzere syg.

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil